HomeΚΡΗΤΗΔύο οι ιερόσυλοι που «χτυπούσαν» εκκλησίες – Αναζητείται και τρίτο άτομο

Δύο οι ιερόσυλοι που «χτυπούσαν» εκκλησίες – Αναζητείται και τρίτο άτομο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και πρόσφατα, στις 7 Δεκεμβρίου, οι ιερόσυλοι είχαν «χτυπήσει» τέσσερα εκκλησάκια σε διάφορες περιοχές στα Χανιά, αρπάζοντας χρήματα από τα παγκάρια συνολικού ύψους άνω των 2.000 ευρώ, καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα, ανυπολόγιστης αξίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Βουκολιών ωστόσο, που διερευνούσαν την υπόθεση έφτασαν στα ίχνη τους και μπόρεσαν να εξιχνιάσουν τις κλοπές. Άμεσα εμπλεκόμενοι στην ιεροσυλία είναι ένας 26χρονος Χανιώτης και ένας 37χρονος από την Αλβανία, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ φαίνεται πως λειτουργούσαν με τη συνδρομή και ενός τρίτου ακόμη ατόμου, το οποίο και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις 5 Απριλίου 2015 έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2015, τέσσερις  τουλάχιστον κλοπές σε απομακρυσμένους Ιερούς ναούς  στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων, αφαιρώντας από αυτούς το χρηματικό ποσό των 2.040 ευρώ καθώς και μουσειακά εκθέματα και παραδοσιακά αντικείμενα απροσδιόριστης χρηματικής αξίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε ήδη στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση