HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζουν για 41 ημέρες την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση

Συνεχίζουν για 41 ημέρες την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις 41 ημέρες συμπλήρωσε σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ανακύκλωση, οι οποίοι διεκδικούν τη μη μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων τους από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρία.

Χθες Πέμπτη, 40η μέρα της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια στη διάρκεια της οποίας υπήρξε και συναυλία συμπαράστασης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, το «παρών» έδωσαν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπαράστασή τους στους απεργούς.

Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την απεργία και επισημαίνουν:

« Καμιά εταιρία, ό,τι πλάτες κι αν έχει, δεν μπορεί να πετά στο δρόμο με το “έτσι θέλω” τους εργαζόμενους, την ώρα που οι ίδιοι οι εκπρόσωποί της έχουν δηλώσει ότι οι απαιτήσεις της δουλειάς απαιτούν μέχρι και 100 εργαζόμενους».

Συνάντηση καθοριστικής σημασίας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με την εργοδότρια εταιρεία, τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τους αντιδημάρχους καθαριότητας. Με αφορμή τη συνάντηση αυτή οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση τονίζουν:

«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα. Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία και κυρίως οι Δήμοι και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται, οφείλουν να απαντήσουν για τα χρέη που πέφτουν στις πλάτες των δημοτών καθημερινά, περίπου 800 ευρώ την μέρα ανά δήμο, και κυρίως πώς επιτρέπουν σε μια εταιρία να κάνει ότι θέλει, κόντρα σε δεκάδες αποφάσεις φορέων και κόντρα σε κάθε λογική».

Διαφήμιση
Διαφήμιση