HomeΚΡΗΤΗΓυναίκες με πτυχίο και χωρίς… εργασία – Το προφίλ του Ηρακλειώτη ανέργου

Γυναίκες με πτυχίο και χωρίς… εργασία – Το προφίλ του Ηρακλειώτη ανέργου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 35.000 άνθρωποι βρίσκονται χωρίς… δουλειά στην Κρήτη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.

Απ’ αυτούς οι περισσότερες είναι γυναίκες καθώς φέτος για πρώτη φορά στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο οι άνεργοι έπιασαν έστω και για λίγους μήνες δουλειά για την συγκομιδή του ελαιόκαρπου.

Το προφίλ του Ηρακλειώτη άνεργου

Καθημερινά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  κατακλυζεται από ανέργους που ψάχνουν δουλειά.

Αυτή την εποχή το προφίλ του ανέργου στο Ηράκλειο είναι: Γυναίκα έως 40 χρονών με ακαδημαϊκή εκπαίδευση – πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

«Οι κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή έχουν μείνει χωρίς δουλειά και δυσκολεύονται να βρουν έστω και ένα μεροκάματο είναι γυναίκες κυρίως πτυχιούχοι έως και 40 ετών. Ακόμα όμως κι να βρούν μία δουλειά εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μπορούν εύκολα να πέσουν θύματα εκβιασμού ως προς τις εργασιακές σχέσεις. Επίσης όπως το Εργατικό Κέντρο έχει πολλές φορές καταγγείλει κυριαρχεί και η μαύρη εργασία», επεσήμανε στο cretapost,  ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς.

Οι ελιές έχουν σώσει τους… άνδρες ανέργους

Οι άνδρες – εξαιτίας εποχής – βρίσκουν πιο εύκολα ένα… μεροκάματο καθώς είναι σε εξέλιξη η εποχή συγκομιδής του ελαιόκαρπου.

«Ως Εργατικό Κέντρο έχουμε κάνει μια προσπάθεια να στραφεί ο κόσμος στον πρωτογενή τομέα. Ευτυχώς φέτος τα πράγματα έχουν κάπως φτιάξει. Παλαιότερα υπήρχε η ζήτηση αλλά δεν υπήρχε η προσφορά με αποτέλεσμα το μάζεμα των ελιών να γίνεται με αλλοδαπούς. Αντίθετα, φέτος, οι Ηρακλειώτες και γενικά οι Κρητικοί προτιμούν να πανε να βοηθήσουν στο μάζεμα των ελιών επί πληρωμή. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να είμαστε ο διαμεσολαβητής ώστε να πληρωθεί τόσο το εργόσημο όσο και το ημερομίσθιο το οποίο συνολικά αγγίζει τα 30 με 35 ευρώ», δήλωσε στο cretapost, ο κ. Βοργιάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση