HomeΚΡΗΤΗΝέες κλήσεις για κατάθεση στην δίκη Ρίχτερ – Σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία

Νέες κλήσεις για κατάθεση στην δίκη Ρίχτερ – Σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται και σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Ο κ. Χάινς – παρ’ όλο που το δικαστήριο έκρινε απαραίτητη την παρουσία του στη δίκη – δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί και αντιπροσωπεύεται από τον δικηγόρο του.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο χθες ζήτησε να κληθούν για κατάθεση επιπλέον άτομα.

Η σημαντικότερη ήταν εκείνη του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μανούσου Παραγιουδάκη.

Σύμφωνα με τη neatv.gr, αναφέροντας μία προς μία μερικές μόνο από τις εκφράσεις που χρησιμοποίει ο Χάϊνς Ρίχτερ στο βιβλίο του για τη Μάχη Κρήτης και με τις οποίες -όπως τόνισε- απαξιώνει πλήρως τον κρητικό λαό και τους αγώνες του, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι την πολύωρη κατάθεσή του στην εκδίκαση της υπόθεσης του γερμανικού ιστορικού στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ η έδρα ζήτησε να κληθούν για κατάθεση οι δήμαρχοι Κανδάνου-Σελίνου και Πλατανιά, Αντώνης Περράκης και Γιάννης Μαλανδράκης, αντίστοιχα, καθώς και ο καθηγητής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μαργαρίτης, αλλά και ο διεθνολόγος, Στέλιος Περράκης ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πολιτικής αγωγής για να καταθέσει από το σπίτι του ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ενώ στο αίτημα για να καταθέσουν οι δήμαρχοι Ρεθύμνου και Ηρακλείου, Γιώργος Μαρινάκης και Βασίλης Λαμπρινός, αντίστοιχα, αποφάνθηκε πως είναι στην διακριτική τους ευχέρεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση