HomeΚΡΗΤΗΕλεύθερο Βήμα Οικονομολόγων: Μια νέα πρωτοβουλία του ΟΕΕ/ΤΑΚ

Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων: Μια νέα πρωτοβουλία του ΟΕΕ/ΤΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια του «Ελεύθερου Βήματος Οικονομολόγων» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η δεύτερη εκδήλωση με εισηγητές τους κ.κ. Νοικοκυράκη Μάνο και Παζόπουλο Βασίλη.

Ο κ. Νοικοκυράκης ανέπτυξε το θέμα: «Μεταρρύθμιση Δημόσιων Υπηρεσιών μέσα από την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την καινοτομία» παρουσιάζοντας το έργο για την ψηφιοποίηση των φακέλων αδειών οδήγησης που τηρούνται στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, στο οποίο απασχολήθηκαν 67 άτομα που προέρχονταν από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σημεία της παρουσίασης

Παρουσιάστηκαν οι ιδιαιτερότητες ως προς τις τεχνικές δυσκολίες και η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε. Τα αποτελέσματα  ήταν εντυπωσιακά εντός πέντε μηνών. Το όραμα της αλλαγής, σε συνδυασμό με την κατάλληλη ομάδα αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την επιτυχία.

oikonomiko epimeltirio2

Επενδύσεις με ασφάλεια

Ο κ. Παζόπουλος ανέπτυξε το θέμα: «Πώς να επενδύσετε με ασφάλεια στις αναπτυγμένες αγορές». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναπτυγμένες αγορές εγγυώνται περισσότερη ασφάλεια, διαφάνεια, ισχυρές αρχές εποπτείας, ρευστότητα και πολλές επιλογές. Επενδύσεις σε αναπτυγμένες αγορές εξωτερικού λειτουργούν αντισταθμιστικά και δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψουμε μια δύσκολη περίοδο σε ευνοϊκή. O κ. Παζόπουλος έφερε παραδείγματα εταιρειών που δίνουν επί σειρά ετών μέρισμα, ακόμα και σε περιόδους βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Παράλληλα  έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους των ακινήτων και της βιοϊατρική, καθώς και στις αποδόσεις επιτυχημένων εταιριών των οποίων τα προϊόντα καταναλώνουμε καθημερινά.

Στόχος η ανάδειξη του έργου των μελών του ΟΕΕ-ΤΑΚ

Το «Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων» με στόχο να αναδείξει το έργο των μελών του ΟΕΕ/ΤΑΚ  και να δώσει ερεθίσματα για περαιτέρω ενασχόληση με τις νέες τάσεις της έρευνας και της αγοράς, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 την 3η εκδήλωση με εισηγητές την κ. Παγκάλου Εύα με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» και τον κ. Αστρουλάκη Νίκο με θέμα: «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση