HomeΚΡΗΤΗΝέα εμπλοκή με το πόθεν έσχες του Σταθάκη! Άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών

Νέα εμπλοκή με το πόθεν έσχες του Σταθάκη! Άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπήρξαν σημαντικές διαφορές και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οπως διαπιστώθηκε υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική του επίσημη δήλωση του υπουργού, που δεν περιορίζεται μόνο στο 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Βαρεμένο, εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα.

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης

Κυβερνητικές πηγές, χωρίς να θέλουν να κατονομαστούν, σχολίασαν την είδηση με το εκ νέου προβληματικό «πόθεν έσχες» του υπουργού, λέγοντας:

«Δεν υπάρχει θέμα Σταθάκη, ο έλεγχος είναι θεμιτός».

Σταθάκης: Ουδέν σχόλιο

«Ουδέν σχόλιο, να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», ήταν η λακωνική δήλωση του υπουργού.

Στον Εισαγγελέα άλλα 19 «πόθεν έσχες» βουλευτών

Από τη διερεύνηση της Επιτροπής προέκυψαν θέματα με 20 βουλευτές, 19 πρώην και 1 νυν. Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 πρώην βουλευτές είχαν κληθεί να καταθέσουν συμπληρωματικό «πόθεν έσχες» αλλά δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή.

Οι περιπτώσεις τους εστάλησαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα όπως και 8 ακόμα πρώην βουλευτών, που δεν είχαν καταθέσει καθόλου «πόθεν έσχες».

Θέμα υπήρξε και για έναν νυν βουλευτή, που αρχικά δεν είχε καταθέσει «πόθεν έσχες», άλλα όταν το κατέθεσε προέκυψαν φορολογικά θέματα. Η περίπτωση θα κριθεί και θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να σταλθεί στον Εισαγγελέα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση