HomeΚΡΗΤΗΜε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συνέδριο εκπαιδευτικών στα Χανιά

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συνέδριο εκπαιδευτικών στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέδριο Εκπαιδευτικών με θέμα «Μεσόγειος-Ίσαλος Γραμμή» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2015 στο ΜΑΙΧ στα Χανιά με την στήριξη και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης , των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Ρεθύμνου, των Σχολικών Συμβούλων Καθηγητών Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης, των Μηχανικών Κρήτης, της 6ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, του ΙΤΕ, του ΤΕΙ Κρήτης, της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνέχεια κοινών Επιμορφωτικών Δράσεων στο γενικό θέμα «Αειφόρος Σχολική Ηγεσία» που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, στα Χανιά, στην Κύπρο, στην Κωνσταντινούπολη και στη Χάλκη.

Ενίσχυση των εκπαιδευτικών συνεργασιών

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη «σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών συνεργασιών των Ελληνόφωνων της Μεσογείου, Κρήτης, Κύπρου, του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης κ.α. σε ζητήματα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης για την πρόοδο στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις σχολικές κοινότητες και τοπικές κοινωνίες».

Πλήθος ομιλητών

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 106 ομιλητές από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κύπρο την Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενηθούν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και θα απευθύνουν εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, δραστηριότητες πεδίου, θα εκφράσουν σκέψεις, ιδέες και απόψεις στα τραπέζια συζήτησης σχετικά με το σχεδιασμό και εφαρμογή της διερευνητικής μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες στα σχολεία, μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις, και να μοιραστούν τον επιστημονικό και οικογενειακό τους πολιτισμό σε εκπαιδευτικές συνευρέσεις. Οι συμμετέχοντες θα είναι συγχρόνως εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι.

Τα θεματικά πεδία του συνεδρίου

Τα Θεματικά Πεδία του Συνεδρίου είναι: Α. Επιστήμη, Φιλοσοφία, Θεολογία, Τέχνη, Β. Εκπαίδευση, Ποιότητα Ζωής και Τοπικές Κοινότητες, Γ. Οδύσσειες, η Γειτονιά μας, Δ. Μονάδες, Οντότητες, Γένεσις, Ε. Εικόνες και Απεικάσματα, Στ. Χρόνος, Ισορροπία.

«Προσβλέπουμε τα συμπεράσματα του συνεδρίου να αξιοποιηθούν στις εκπαιδευτικές κοινότητες των συμμετεχόντων και να ανοίξουν νέους δρόμους και ορίζοντες στην εκπαιδευτική ζωή των Ελληνόφωνων της Μεσογείου, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει αξίες, δομές και σημασίες του σύγχρονου πολιτισμού, αξιοποιώντας το πολιτισμικό παρελθόν και παρόν της Μεσογείου» αναφέρει ο Αντιπεριφεριεάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση