HomeΚΡΗΤΗΣυλλαλητήριο συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους 40 εργαζόμενους της Ανακύκλωσης που συνεχίζουν την απεργία τους για 26η ημέρα σήμερα, διοργανώνει την Παρασκευή το ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Την ίδια ώρα πολλά είναι τα σωματεία, οι φορείς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους από τη νέα εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος της ανακύκλωσης στην ανατολική Κρήτη.

Σε σχετική ανακοίνωση της Σωματειακής επιτροπής εργαζομένων της Ανακύκλωσης που ανήκει στην Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου επισημαίνεται ότι το πρωί της Παρασκευής θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας η τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου, των απεργών και της εργοδότριας εταιρείας.

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και οι επαφές

Στην ίδια ανακοίνωση οι απεργοί επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα μας για 25η ημέρα έξω από το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης που πετάει τους εργάτες και τις οικογένειές μας «στα σκουπίδια» και θέλει να «ανακυκλώσει» ανέργους χωρίς δικαιώματα.

Για μία ακόμη μέρα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε εμάς(  συλλαλητήρια στήριξης ,συναυλίες,οικονομική ενίσχυση  και προβολή ταινίας), τους 40 εργαζόμενους της ανακύκλωσης που δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια, τις ασθένειες και τους κινδύνους και που για άλλη μία φορά διεκδικούμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας στη δουλειά».

Χθες εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους αντιδημάρχους καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου όπου συμφωνήθηκε να πιέσουν την ΕΕΑΑ και τον νέο εργολάβο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων που διεκδικούν τη συνέχιση της απασχόλησής τους,  χωρίς αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση