HomeΚΡΗΤΗΟ Νότης Μαριάς για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Ο Νότης Μαριάς για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα χαρακτηρίζει τη βία κατά των γυναικών ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαριάς αναφέρει ότι “Η 25η Νοεμβρίου ορίστηκε το 1999 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο δεν γνωρίζει εθνικότητα, τάξεις, κοινωνικοοικονομικά στρώματα, ηλικία ή μόρφωση.

Παράλληλα, η έμφυλη βία φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως ανθεκτική παρά τις πολυποίκιλες δράσεις και προσπάθειες διάφορων χωρών για την εξάλειψή της.

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να επιτύχουμε την κοινωνική, εργασιακή, μισθολογική ισότητα και να ξεριζώσουμε τις αιτίες που δημιουργούν ή ενισχύουν οποιαδήποτε βία κατά των γυναικών, είτε ψυχολογική είτε λεκτική είτε σωματική.

Ειδικότερα, στην φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα, οι μνημονιακές πολιτικές εντείνουν τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων.

Πρέπει παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας να λάβουμε μέτρα για την εξουδετέρωση της βίας κατά των γυναικών και την εξάλειψη των χρόνιων κοινωνικών στερεοτύπων αναφορικά με την κοινωνική θέση των γυναικών όπως και την εξάλειψη των αντίστοιχων πολιτιστικών και κοινωνικών αντιλήψεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση