HomeΚΡΗΤΗΟ Νότης Μαριάς για τις διεθνείς επαφές του στο Λονδίνο

Ο Νότης Μαριάς για τις διεθνείς επαφές του στο Λονδίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευνοϊκή εξέλιξη στο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα  και την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου -μετά την εμπεριστατωμένη πρόταση του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά- με βάση την οποία θα κληθεί η Γερμανία για πρώτη φορά να δώσει εξηγήσεις για το εν λόγω ζήτημα, συζήτησε ο ίδιος στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο με κορυφαία στελέχη της Βρετανικής κυβέρνησης καθώς και με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οι επαφές

Σημειώνεται ότι  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς συμμετείχε στο «Φθινοπωρινό Πανεπιστήμιο» των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Ντέιβιντ Κάμερον, τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας κ. David LIDINGTON, τον Υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας κ. Timo SOINI, τον Υπουργό Οικονομικών του Βελγίου κ. Johan VAN OVERTVELDT και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις

Στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην προώθηση του Εθνικού θέματος των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους παραπάνω Υπουργούς για τις ως άνω εξελίξεις στο ζήτημα αυτό και την αταλάντευτη εθνική θέση να συνεχιστεί η διεκδίκηση τους.

Επίσης, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό Οικονομικών του Βελγίου το θέμα της επιστροφής των κερδών, που έχουν αποκομίσει τόσο η ΕΚΤ όσο και οι τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης αγοράζοντας με έκπτωση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα μνημόνια και η ελληνική κοινωνία

Ακόμη ο Νότης Μαριάς στη διάρκεια των επαφών του στο Λονδίνο έθεσε θέματα που αφορούν την Ελληνική κοινωνία και τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή των μνημονίων, όπως η ανεργία, η φτωχοποίηση και το φορομπηχτικό ρεσάλτο της τρόικας στις τσέπες του Ελληνικού λαού, η άμεση ανάγκη στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και το προσφυγικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση