HomeΚΡΗΤΗΣτις δικαστικές αίθουσες ξανά το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Στις δικαστικές αίθουσες ξανά το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 13 Απριλίου 2016 ορίστηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2012.

Αν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχαν ζητήσει να διεξαχθεί η δίκη εκτός του νησιού για την αποφυγή επεισοδίων, το αίτημα τους τελικά δεν έγινε δεκτό και η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στο Ηράκλειο.

Κατηγορούμενοι είναι ο 55χρονος κρεοπώλης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή, καθώς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και οκτώ έτη για το θάνατο των δύο συγχωριανών του, αλλά και ο αδερφός του, ο οποίος έχει καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 14 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη Ξυδάκη.

Σημειώνεται ότι ο αδερφός του κρεοπώλη, δε βρίσκεται στη φυλακή, αφού πρωτόδικα είχε αποφασισθεί ότι η έφεση του πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του 55χρονου κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Πρίαμου.

Η δίκη του νεαρού είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου, αλλά αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά για τις 5 Φεβρουαρίου 2016.

Διαφήμιση
Διαφήμιση