HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος το επίδομα τοκετού – Συνάντηση ΕΚΗ με ηγεσία Κοινωνικής Ασφάλισης

Επί τάπητος το επίδομα τοκετού – Συνάντηση ΕΚΗ με ηγεσία Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση του Εργατικού Κέντρου με τον υφυπουργό της Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Πετρόπουλου πραγματοποιήθηκε με αφορμή το επίδομα τοκετού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προς την Διοίκηση του ΙΚΑ και μετά την προσωρινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου που δικαιώνει εργαζόμενη μητέρα,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Βοργιά Στέλιο, τον Υφυπουργό  Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο παρουσία  και  του Βουλευτή Ηρακλείου Βαρδάκη Σωκράτη, με θέμα το επίδομα τοκετού.

Ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μείζονος σημασία ζήτημα που αφορά εκατοντάδες μητέρες σε μια χώρα με μεγάλη υπογεννητικότητα, που ουσιαστικά  το συγκεκριμένο ΦΕΚ 18/11/2012 ‘’τιμωρεί ‘’ τη μητρότητα.

Με αφορμή την Πρωτόδικη απόφαση και λαμβάνοντας υπόψη την δυσχερή οικονομική κατάσταση των συγκεκριμένων ασφαλισμένων το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητήσαμε  για άλλη μια φορά  την αναστολή όλων των σχετικών αποφάσεων που αφορούν την εντολή επιστροφής του επιδόματος τοκετού των 900€, με άμεση νομοθετική ρύθμιση και  με αναδρομική ισχύ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση