HomeΚΡΗΤΗΕΚΗ: Το Πολυτεχνείο Ζει!!!

ΕΚΗ: Το Πολυτεχνείο Ζει!!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Πολυτεχνείο ζει… αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973 το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι κρατούσαν και κρατούν  ζωντανό το αγωνιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του ‘ 73 όταν η λαϊκή οργή για την 7χρονη τυραννία βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζομένων.

Ο  αγώνας  και τα αιτήματα του Νοέμβρη του ‘73 είναι σήμερα απαιτητά όσο καμία άλλη φορά.

Στην Ελλάδα του 2015 διαλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης και δημοσίου συμφέροντος.

Η ασκούμενη εδώ και χρόνια περιοριστική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης ιδιωτικοποίησε τα οφέλη και κοινωνικοποίησε τα βάρη, με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία με την κατάρρευση των εισοδημάτων να βιώνει δραματικές καταστάσεις.

Περιορίζουν τη δημοκρατία και καταργούν δημοκρατικούς θεσμούς, στην ουσία περιορίζουν και καταργούν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Περιορίζουν και καταργούν το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ζητάμε εδώ και τώρα Παιδεία , υγεία , δουλειά, κοινωνική  δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η ανεργία, τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές οι ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη γι’ αυτό και το αίτημα για “ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” καθίσταται διαχρονικό

  • γιατί 1,5 εκατομμύριο άνεργοι – συνάδελφοί μας αγωνιούν μέσα στη φτώχεια για ένα κομμάτι ψωμί,
  • γιατί τα παιδιά μας στερούνται πραγματικής παιδείας σε όλα τα επίπεδα, λόγω των δραματικών περικοπών
  • γιατί η Ελευθερία πνίγεται μέσα από Νόμους – Μνημόνια που ψηφίζονται με εκβιαστικά διλήμματα και μεθοδεύσεις, υποβαθμίζοντας έτσι το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Λέμε στους νεκρούς μας της περιόδου 1967 – 1974, λέμε στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, ότι με Πίστη, Ενότητα και Αλληλεγγύη κρατάμε την άκρη του νήματος των Αγώνων τους και τους συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων του λαού μας.

Τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Όλοι εμείς  θα συνεχίσουμε  και  θα εντείνουμε  τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση