HomeΚΡΗΤΗΗ ΛΑΕ Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ΛΑΕ Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΛΑΕ Ηρακλείου καλεί όλους τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση για την πορεία του Πολυτεχνείου «δίνοντας μια αγωνιστική δημοκρατική απάντηση στην Ευρωπαϊκή αντίδραση και στο »μαύρο» ελληνικό μνημονιακό μπλοκ».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 και μαζί με αυτήν η μεγάλη πορεία που διεξάγεται κάθε χρόνο προς τιμήν των νεκρών και των εξεγερθέντων του Νοέμβρη για την διεκδίκηση των αιτημάτων και οραμάτων τους, που σήμερα μοιάζουν όσο ποτέ επίκαιρα.

Ιδιαίτερα φέτος τόσο η Παρισινή τραγωδία όσο και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, καθιστούν ακόμα πιο ζωντανό και πολύ πιο επίκαιρο το αντιϊμπεριαλιιστικό αντιμιλιταριστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και πολύ πιο επίκαιρα τα μεγάλα αιτήματα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και »ψωμί – παιδεία – ελευθερία».

Η πολύνεκρη τραγωδία του Παρισιού μπορεί να γίνει όχημα μιας μεγάλης αντιδραστικής οπισθοδρόμησης, αν δεν βγουν στο προσκήνιο οι ευρωπαϊκοί λαοί για βαθιές δημοκρατικές ανατροπές στην Ευρώπη και πρώτα απ’ όλα ο ελληνικός λαός για προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα.

Σήμερα η ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα η Μέση Ανατολή, μπορεί να γίνει θέατρο βρόμικων ιμπεριαλιστικών πολεμικών τυχοδιοκτισμών και επεμβάσεων και κυμάτων ξενοφοβίας και ρατσισμού, ενώ η Ελλάδα, σε μια Ευρώπη, που οι χώρες της κλείνουν τα σύνορα τους και η μια μετά την άλλη σηκώνουν απάνθρωπους φράκτες, μπορεί να πιεσθεί σκληρά από τα κύματα προσφύγων, που δεν θα βρίσκουν διέξοδο  και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια ώρα που η καταρρέουσα νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. κινδυνεύει να γίνει χώρος ακροδεξιών και νεοφασιστικών εκτροπών, την ίδια ώρα τα κυβερνητικά μνημονιακά μέτρα πνίγουν την ελληνική οικονομία, φτωχοποιούν τα μεσαία στρώματα, εξαθλιώνουν τα κατώτερα και μετατρέπουν σε άνεργους και μετανάστες τους νέους και τις νέες μας.

Σε μια τέτοια φάση, η επέτειος του Πολυτεχνείου, αποχτά ένα νέο πολύ σημαντικό και επίκαιρο αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, αντιϊμπεριαλιστικό, αντιμνημονιακό δημοκρατικό νόημα και ένα πιο ζωτικό προοδευτικό ανατρεπτικό περιεχόμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καλεί όλους τους Ηρακλειώτες να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στη συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο, δίνοντας μια αγωνιστική δημοκρατική απάντηση στην Ευρωπαϊκή αντίδραση και στο »μαύρο» ελληνικό μνημονιακό μπλοκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση