HomeΚΡΗΤΗΣκαφιδαράς, Γιόφυρο και ΦΟΔΣΑ στην… ατζέντα του Βασίλη Λαμπρινού

Σκαφιδαράς, Γιόφυρο και ΦΟΔΣΑ στην… ατζέντα του Βασίλη Λαμπρινού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και νεοεκλεγείς Πρόεδρος του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Χ. Μαμουλάκη και Γ. Ρασούλη και την Αντιπρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Παράρτημα Κρήτης κ. Ευγ. Στυλιανού.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΣΔΑΚ για όλα τα τρέχοντα θέματα, τα έργα, τα χρονοδιαγράμματα και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, ενώ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε την αναγκαιότητα να κινηθεί ο νέος περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέσα από συνεργασίες, καλή πίστη και με ισχυρή βούληση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος όλων των πολιτών της Κρήτης.

Πρόσθεσε επίσης ότι στην προσπάθεια αυτή, θεωρεί απαραίτητη την στήριξη του ΦΟΔΣΑ από το σύνολο της κοινωνίας, των φορέων και των αρχών της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων θα απορροφήσει τον ΕΣΔΑΚ και θα έχει την συνολική ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης.

IMG_0417

Το πάρκο του Σκαφιδαρά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής

Παράλληλα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο  κ. Χάρη Μαμουλάκη επισκέφθηκε τους χώρους του πάρκου Σκαφιδαρά,

Ο χώρος αναπλάστηκε το 2002 με προοπτική να αποτελέσει πάρκο – πρότυπο για όλη την Κρήτη, ωστόσο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης λεηλασίας και βανδαλισμών. Η εκ νέου ανάπλαση του χώρου αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο επιχειρεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα.

Ο Δήμαρχος έδωσε σχετικές εντολές στις συναρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες τεχνικών έργων, μελετών και πολεοδομίας να μελετήσουν όλες τις εφικτές λύσεις και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης του μοναδικού αυτού χώρου.

IMG_0428

Β.Λαμπρινός: Συνεχίζουμε τα  έργα στο Γιόφυρο για να θωρακίσουμε την περιοχή

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος , επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται από τον Δήμο Ηρακλείου στην περιοχή του Γιόφυρο,μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ.Μαμουλάκη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος , η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τις έκτακτες αυτές παρεμβάσεις στο Γιόφυρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποφευχθούν τυχών πλημμυρικά φαινόμενα.

Πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή της πέτρινης γέφυρας, των 3 Βαγιών και άλλα σημεία του ποταμού Γιόφυρου που έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην ομαλή ροή των νερών του ποταμού και που συνετέλεσαν στις πλημμύρες του προηγούμενου χειμώνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση