HomeΚΡΗΤΗΤα Χανιά γιορτάζουν τα Εισόδια της Θεοτόκου, τιμώντας την Πολιούχο τους

Τα Χανιά γιορτάζουν τα Εισόδια της Θεοτόκου, τιμώντας την Πολιούχο τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα Χανιά θα γιορτάσουν στις 21 Νοεμβρίου τα Εισόδια της Θεοτόκου, προστάτιδα της πόλης.

Την ίδια ημέρα εορτάζουν σε ολόκληρη τη χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις και στα Χανιά πραγματοποιείται μία σειρά εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα

Γενικά: Από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου της Σάββατο 21 Νοεμβρίου ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και   Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2015.

Ειδικά:

06.30 – 10.30   Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

08.30   Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά

10.45Λιτάνευση της  Θαυματουργής  Εικόνας της Θεοτόκου

Διαδρομή Λιτανείας: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

11.45   Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Μετά την Δοξολογία ακολουθεί:

  • Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας)
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Ενός λεπτού σιγή
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

19:0 Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (θα σταλούν ξεχωριστές προσκλήσεις)

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών η 5η Ταξιαρχία Πεζικού, και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Χανίων. Παρακαλείται ο Δήμος Χανίων για την καθαριότητα της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού, για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και για την καθαριότητα στο χώρο του Ηρώου. Την ευθύνη για την παράταξη και τον συντονισμό των σχολείων και των πολιτικών τμημάτων που θα συμμετέχουν στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας θα έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Μανούσος Μαραγκάκης, βοηθούμενος από τον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργο Λεβεντάκη. Τον συντονισμό των εκδηλώσεων από την πλευρά της Π.Ε. Χανίων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, και η Υπεύθυνη Τύπου &  Δημ. Σχέσεων της Π. Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη, με βοηθούς τελετάρχες στον Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο του Ηρώου, τον υπάλληλο της Π. Ε. Χανίων, κ. Μιχάλη Καζαλάκη, όπως και υπάλληλο οριζόμενο από το Δήμο Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση