HomeΚΡΗΤΗ«Όχι» στη λιτότητα και τα μνημόνια, είπαν οι Ηρακλειώτες – Μαζικά συλλαλητήρια στην Κρήτη

«Όχι» στη λιτότητα και τα μνημόνια, είπαν οι Ηρακλειώτες – Μαζικά συλλαλητήρια στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο διαφορετικές κινητοποιήσεις, που είχαν διοργανωθεί από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και από το ΠΑΜΕ, αντίστοιχα, συμμετείχαν μαζικά οι Ηρακλειώτες στη χθεσινή πανελλαδική, πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, ενάντια στη συνέχιση της λιτότητας και τα μνημόνια.

Η 24ωρη απεργία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με σημαντικά ποσοστά συμμετοχής, ενώ ο δημόσιος τομέας υπολειτούργησε. Σε ικανοποιητικά ποσοστά κινήθηκε και η συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στην κινητοποίηση που έγινε με αιχμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τη σκληρή φορολογία και τη συνεχιζόμενη ύφεση.

poreia ekh

Όλοι απεργούσαν

Στη μαζική κινητοποίηση που «παρέλυσε» το μεσημέρι της Πέμπτης το κέντρο του Ηρακλείου συμμετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές και στις πορείες που διοργανώθηκαν «κατέβηκαν» συνδικαλιστικά σωματεία, συλλογικότητες, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

poreia ekh2

Δύο οι πορείες

Η μία κινητοποίηση που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το κτίριο του ΕΚΗ όπου και έγινε η προσυγκέντρωση και στη συνέχεια αφού διαβάστηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας  και εκφωνήθηκαν απεργιακές ομιλίες από τους διοργανωτές, ξεκίνησε η πορεία, η οποία μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης κατέληξε αργά το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

poreia ekh3

Επικεφαλής της πορείας, σε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ήταν εκπρόσωποι των αγροτών του Ηρακλείου με ένα τρακτέρ, οι οποίοι να σημειωθεί ότι προετοιμάζονται για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου.

Την ίδια περίπου ώρα, μαζική ήταν η συμμετοχή και των απεργών στο δεύτερο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο και το οποίο διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Η προσυγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας όπου και κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε.

poreia ekh4

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πορείες στο Ηράκλειο χαρακτηρίστηκαν από τη μαζική συμμετοχή και τον παλμό των απεργών, ενώ δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Δυο διαφορετικές κινητοποιήσεις είχαν διοργανωθεί χθες και στα Χανιά, ενώ συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια έγιναν επίσης στο Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

poreia ekh13

poreia ekh12

poreia ekh11

poreia ekh9

poreia ekh8

poreia ekh7

poreia ekh6

poreia ekh5

Διαφήμιση
Διαφήμιση