HomeΚΡΗΤΗΑνοιχτή εκδήλωση για την «εμπειρία του Πολυτεχνείου» το ’73 από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανοιχτή εκδήλωση για την «εμπειρία του Πολυτεχνείου» το ’73 από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Ανδρόγεω, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου, με θέμα «Η Εμπειρία του Πολυτεχνείου και η Επαναστατική Στρατηγική Σήμερα». Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7:00 το απόγευμα και ομιλητές θα είναι τα μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α. Δραγανίγος, Γ. Φελέκης και Γιάννης Αγγελόπουλος.

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών επισημαίνεται:

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο των «θεσμών» (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) προωθούν μια αντιλαϊκή καταιγίδα βάρβαρων μέτρων λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με επίκεντρο την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με όλο το φθαρμένο μνημονιακό αστικό πολιτικό σύστημα, παρά και ενάντια στο συγκλονιστικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη».

Πρωτοφανής φτώχια

«Μετά από έξι χρόνια μνημόνια» υπογραμμίζεται ακόμη στην ίδια ανακοίνωση «τα μόνα αποτελέσματα που είχε αυτή η πολιτική ήταν η πρωτοφανής φτώχια, η εφιαλτική ανεργία και η μετανάστευση ιδιαίτερα των νέων, η διάλυση των δημόσιων αγαθών, η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, η εκτόξευση του χρέους, η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η διαρκής στυγνή επιτροπεία.

Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φορτώνουν την πρωτοφανή κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Τον κεντρικό ρόλο στην επίθεση παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Το πιο επείγον ζήτημα

«Ο αγώνας για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο και συνολικά η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ» σημειώνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «αποτελούν το πιο επείγον και καθοριστικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τον λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσονται ήδη σημαντικές κινητοποιήσεις κα αντιστάσεις απέναντι σε αυτή την πολιτική. Σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελεί η απεργία στις 12 Νοέμβρη και ο αγωνιστικός εορτασμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Τώρα όπως και τον Νοέμβρη του 73, ο δρόμος της ρήξης με την σύγχρονη βαρβαρότητα του κεφαλαίου αποτελεί μονόδρομο για την ικανοποίηση των άμεσων και μακροπρόθεσμων εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύεται να συμβάλει συστηματικά στη κοινή δράση και τον διάλογο όλων των αγωνιστικών δυνάμεων του κινήματος, δεσμεύεται να συμβάλει σε ένα αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για ένα πρόγραμμα αναγκών και δικαιωμάτων. Για την αντεπίθεση και την νίκη του κινήματος».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση