HomeΚΡΗΤΗΑπολογούνται σήμερα οι 13 του «τσιγαράδικου»

Απολογούνται σήμερα οι 13 του «τσιγαράδικου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί για να απολογηθούν οι 13, που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες από τις λιμενικές αρχές τις Ιεράπετρας και εμπλέκονται στην υπόθεση του «τσιγαράδικου», που εντοπίστηκε ανοιχτά του Μακρύ Γυαλού και ήταν γεμάτο με λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Από τους 13, οι επτά είναι Αιγύπτιοι, πλήρωμα του πλοίου, ενώ οι τρεις είναι κάτοικοι του Μακρύ Γυαλού.

Επίσης  και ένας ακόμη Έλληνας, που φέρεται να ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας με τα φορτηγά.

TSIGARADIKO IERAPETRA (2)

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε πάνω από 22 εκ.τσιγάρα με τους χαμένους δασμούς να ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορίες και οι πρώτες… καταθέσεις

Το πλήρωμα του τσιγαράδικου κατηγορείται για την μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, ενώ οι δύο ψαράδες – πατέρας και γιος – αλλά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι ως συνεργείς και μεταφορείς των λαθραίων τσιγάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν γνώριζε για το σκοπό του ταξιδιού ενώ ο ίδιος φαίνεται να είπε ότι προχώρησε σε αυτή την «συνεργασία» με τους λαθρέμπορους επειδή τον είχαν απειλήσει.

Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο ένας από τους τρεις αδελφούς που ανέφερε στην πρώτη κατάθεσή του ότι τον είχαν απειλήσει και γι’ αυτό συμμετείχε στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την άλλη μεριά ο εκπρόσωπος της εταιρίας των φορτηγών ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι δεν γνώριζε ότι θα χρησιμοποιούνταν το φορτηγό για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων. Μάλιστα, ανέφερε ότι του είχαν ζητήσει τα φορτηγά για μεταφορά αγροτικών προϊόντων.

Το χρονικό

Το φορτηγό πλοίο «Rosetta» με σημαία Τανζανίας και επταμελές πλήρωμα μετέφερε τέσσερα κοντέινερ, τα δύο εκ των οποίων, περιείχαν κούτες από λαθραία τσιγάρα.

Όταν εντοπίστηκε από το αεροσκάφος του λιμενικού, οι διωκτικές αρχές έσπευσαν στο σημείο και ακινητοποίησαν το φορτηγό πλοίο ενώ διαπίστωσαν ότι εκείνη την ώρα το επταμελές πλήρωμά του ξεφόρτωνε τα τσιγάρα σε διπλανό σκάφος – τύπου ψαράδικου.

Όταν τα δύο μέλη του ψαράδικου είδαν τις αρχές άρχισαν και πετούσαν στην θάλασσα τις κούτες με τα τσιγάρα.

Άνδρες του λιμενικού, ακινητοποίησαν το σκάφος και άρχισαν να μαζεύουν τα τσιγάρα από την θάλασσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση