HomeΚΡΗΤΗΜάγεψε και πάλι η ομάδα «Ζευς» της 115 Π.Μ. – Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη

Μάγεψε και πάλι η ομάδα «Ζευς» της 115 Π.Μ. – Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

3.500 Κρητικοί, και όχι μόνο, βρέθηκαν σήμερα στην Σούδα για να απολαύσουν τις μαγικές επιδείξεις της ομάδας «Ζευς» της 115 Πτέρυγας Μάχης, με αφορμή την γιορτή των αρχάγγελων προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν πλούσιο ωστόσο τα βλέμματα όλων έκλεψε, για μία ακόμα φορά, η ομάδας «Ζευς».

Το αεροσκάφος F-16 block 52 της ομάδας επιδείξεων της 115 Π.Μ. έσκισε τον αέρα παρουσιάζοντας ένα εκπληκτικό θέαμα για όλους όσοι βρέθηκαν εκεί.

Μοναδική στιγμή της επίδειξης ήταν όταν το F-16 ανέβηκε στα 10.000 πόδια μόλις σε έξι δευτερόλεπτα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η πίεση που ασκήθηκε στο σώμα του Σμηναγού έφτασε στα 9,2 G.

https://www.youtube.com/watch?v=bmXzdx7dj5Y

Ο «γητευτής» των αιθέρων

Ο χειριστής, ιπτάμενος σμηναγός, που έκανε σήμερα στα Χανιά την επίδειξη με το F-16 ήταν ο γνωστός σε όλους Σωτήρης Στράλης.

Πρόκειται για τον Κρητικό σμηναγό που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2014 στη Θεσσαλονίκη, συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το μήνυμα: «Έλληνες σηκώστε το κεφάλι ψηλά»!

Σήμερα το μήνυμα του έμπειρου σμηναγού ήταν: «Τιμούμε και θυμόμαστε σήμερα αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους για την πατρίδα και την Πολεμική Αεροπορία.

https://www.youtube.com/watch?v=5UP8y2eGNZk

Διαφήμιση
Διαφήμιση