HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των προσφύγων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Συγκέντρωση την Τρίτη στο Ηράκλειο

Στο πλευρό των προσφύγων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Συγκέντρωση την Τρίτη στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνεται, υπέρ των προσφύγων στο Ηράκλειο, συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στα Λιοντάρια, στις 7:00 το απόγευμα.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου ζητούν:

  • Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ, κυβέρνηση. Όχι στην ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής. Απρόσκοπτη είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα. Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου, της Frontex και του Ευρωστρατού.
  • Λεφτά για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση των προσφύγων. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τη Μέση Ανατολή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις, όχι στη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό και στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρα και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.
Διαφήμιση
Διαφήμιση