HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή τα εκπαιδευτικά κενά της Κρήτης και τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Στη βουλή τα εκπαιδευτικά κενά της Κρήτης και τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη βουλή «έφτασαν» για μία ακόμη φορά τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κρήτης αλλά και τα ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, επανήλθε με νέα επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, για τα δύο αυτά ζητήματα.

Μη ικανοποιητικές απαντήσεις

Η επίκαιρη ερώτηση έρχεται ως συνέχεια των παρεμβάσεων του Βουλευτή, καθώς σε αντίστοιχη ερώτηση του πριν μία μέρα στη Βουλή, δεν έλαβε ικανοποιητικές απαντήσεις από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου καταρχήν είχε ζητήσει την άμεση κάλυψη των κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη, τα οποία υπολογίζονται σε 200 και 150 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής ζήτησε καταρχήν τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό σχολείο Ηρακλείου, σχετικά με τη λειτουργία του, όπως την στελέχωση με εκπαιδευτικούς, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και το στεγαστικό. Κυρίως όμως ζήτησε από την Υπουργό, να προχωρήσει η διαδικασία πιστοποίησης του καθώς και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του, ανεξάρτητα από το πλήθος των δραστηριοτήτων του ENISA στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση