HomeΚΡΗΤΗΜαθητές καλλιεργούν τη γη … παραδοσιακά, στο Πάρκο Ερυθραίας

Μαθητές καλλιεργούν τη γη … παραδοσιακά, στο Πάρκο Ερυθραίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σημαντική δράση που φέρνει πιο κοντά τα παιδιά με τη γη, θα πραγματοποιηθεί στο «Πάρκο Ερυθραίας» στη περιοχή  Άγιος Ιωάννης  – Μεσαμπελιές, σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09:00 το πρωί.

Πρόκειται για την καλλιέργεια ελεύθερου δημοτικού χώρου και όργωμα με τον παραδοσιακό τρόπο της Κρήτης, με άλογο και αλέτρι, σπορά παραδοσιακών σπόρων δημητριακών και φύτεμα λαχανικών ντόπιων ποικιλιών.

ekdilosi kalliergeia

Κατασκευάζοντας σκιάχτρα και … οικολογική συνείδηση

Οι μαθητές που θα  συμμετάσχουν στην καλλιέργεια και την σπορά θα κατασκευάσουν επίσης σκιάχτρα και θα ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες για την οικολογική καλλιέργεια της γης και την σύνδεσή της με την παράδοση.

Η εκδήλωση αυτή είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας πολιτών «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ»  με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Δράση για την αξιοποίηση του οικολογικού πάρκου

Η δράση είναι στα πλαίσια ανάδειξης και αξιοποίησης του υπό κατασκευή οικολογικού πάρκου της οδού Ερυθραίας, συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων, από την ομάδα «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ» που σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου ξεκίνησε το καλοκαίρι τον καθαρισμό του από σκουπίδια και ξερά χόρτα .

ΦΩΤΟ: από την προηγούμενη δράση στο πάρκο Ερυθραίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση