HomeΚΡΗΤΗΛαϊκή Συσπείρωση: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για ιδιωτικοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου»

Λαϊκή Συσπείρωση: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για ιδιωτικοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρεται η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω έργο οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση.

Σε σχετική της ανακοίνωση η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Είναι πραγματικά προκλητικό την ίδια ώρα που η Δημοτική Αρχή επιβάλλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και ο δήμος Ηρακλείου πνίγεται με μια απλή νεροποντή, να μοιράζονται εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως στην περίπτωση του Πολιτιστικού Κέντρου (ΠΣΚΗ).

Έτσι οι δημότες θα κληθούν πιθανότατα να πληρώσουν 12 εκ. € λόγω της απένταξης της Α΄ φάσης του έργου από το Γ΄ΚΠΣ και ακόμα 11εκ € για τη Β΄ φάση που κατακυρώθηκαν στη μοναδική συμμετέχουσα εταιρεία «Κάστωρ» (συμφερόντων Μπόμπολα) με το απαράδεκτο σύστημα μελέτη-κατασκευή. Χρήματα τα οποία προέρχονται μεν από το δάνειο ύψους 50 εκ € που πήρε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα «αξιοποιήσει» η σημερινή, αλλά που –έτσι κι αλλιώς- θα κληθούν οι Ηρακλειώτες να αποπληρώσουν».

Οδυνηρή επιβεβαίωση

Μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις της λέγοντας: «Επιβεβαιώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο η πρόβλεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι τόσο η κατασκευή όσο και η λειτουργία του Πολιτιστικού θα παραδοθεί στους ιδιώτες. Ο Ηρακλειώτικος λαός να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΠΣΚΗ. Να απαιτήσει τη γρήγορη ολοκλήρωση του με χρηματοδότηση από το κράτος και την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του στο δήμο σε όφελος των δημοτών και του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.

Για τα κάθε λογής ιδρύματα (Λαμπράκη) και τους «εθνικούς εργολάβους» (Μπόμπολας) λεφτά υπάρχουν.

Για το λαό υπάρχουν οι δυσβάσταχτοι φόροι, το κόψιμο μισθών και συντάξεων και το χάλι των υποδομών και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας παιδείας κτλ.

Αρκετά ματώσαμε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Καιρός να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση