HomeΚΡΗΤΗΕλεγχος στα «πόθεν έσχες» των Φλαμπουράρη – Σταθάκη

Ελεγχος στα «πόθεν έσχες» των Φλαμπουράρη – Σταθάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τα «πόθεν έσχες» των Γ. Σταθάκη και Αλ. Φλαμπουράρη ασχολήθηκε χθες η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αποφασίστηκε να γίνει κατά προτεραιότητα ο έλεγχος.

Στην υπόθεση του Γ. Σταθάκη, το θέμα με το ένα εκατομμύριο αφορούσε στη χρήση του 2011, με το ποσό να εμφανίζεται στις επόμενες δηλώσεις. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός, στην επόμενη δήλωση περιελάμβανε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αν τα χρήματα έχουν φορολογηθεί.

Οσον αφορά στον Αλ. Φλαμπουράρη, δόθηκε εντολή στους ορκωτούς λογιστές για έλεγχο κατά προτεραιότητα, καθώς ακόμα εξετάζονται οι χρήσεις του 2012. Ο έλεγχος αφορά το «πόθεν έσχες» της χρήσης του 2014. Παράλληλα, θα εξεταστούν και οι καταγγελίες που διατύπωσε στην ολομέλεια ο Χ. Θεοχάρης.

Την επιτροπή Πόθεν Εσχες απασχόλησε και η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, για την οποία είχε ζητηθεί συνδρομή από την Κύπρο. Τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει θέμα υπεράκτιας εταιρείας (offshore) με βάση όσα προβλέπονται στην ΕΕ.

Ο Π. Χαϊκάλης φαίνεται να εισέπραξε 30.000 ευρώ από εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί και θα διερευνηθεί αν αυτό φαίνεται στις φορολογικές δηλώσεις του. Οι περαιτέρω έλεγχοι θα αρχίσουν αφού νωρίτερα «ανανεωθεί» η σύμβαση της Βουλής με τους ορκωτούς λογιστές. Αυτή η νέα σύμβαση -όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Βαρεμένος- θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση