HomeΚΡΗΤΗΕπικοινωνία του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη με Υπουργούς για θέματα του Δήμου Βιάννου

Επικοινωνία του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη με Υπουργούς για θέματα του Δήμου Βιάννου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις άμεσες ενέργειες των κ.κ Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, για θέματα που απασχολούν το Δήμο Βιάννου, ζήτησε μέσω επιστολών του ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Όσον αφορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής ζητά από τον Υπουργό κ. Αποστόλου να δοθεί άμεσα η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά το έργο ¨Αγροτική οδοποιία λατομείων¨, «ένα έργο αγροτικής ανάπτυξης το οποίο θα ωφελήσει χιλιάδες παραγωγούς της περιοχής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μέσα στην επιστολή του.

Ενώ όσον αφορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά από τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη τις άμεσες ενέργειές του ώστε να εγκριθεί η μελέτη «Ακτομηχανικής, Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Γεωτεχνικής Έρευνας, Οριστικής Λιμενικών Έργων και τευχών δημοπράτησης παραλίας Καστρίου – Κερατοκάμπου».

Επίσης, υπενθυμίζει στον κ. Σκουρλέτη την αναγκαιότητα να υπαχθούν οι Δήμοι, όσον αφορά τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ, στο πρόγραμμα των 100 δόσεων, χωρίς εγγυήσεις ως κρατικοί φορείς, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. «Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης θα καταφέρει να βρει κάποια χρήματα αυτές τις ημέρες και να τα αποδώσει στη ΔΕΗ. Εάν όμως ο Δήμος δεν υπαχθεί στις 100 δόσεις είναι δώρο άδωρο, καθώς θα επαναληφθεί η ιστορία με τη ΔΕΗ να είναι έτοιμη να κατεβάσει το διακόπτη.». Τονίζει ο βουλευτής.

«Οι Υπουργοί οφείλουν  να είναι πιο άμεσοι στις ενέργειές τους. Οφείλουν να δίνουν γρήγορα λύσεις στα προβλήματα των Δήμων ώστε και εκείνοι, ως κρατικοί φορείς, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και των δημοτών τους.  Οφείλουν να προχωρούν άμεσα σε πράξεις, ελπίζω και ο Υπουργός Παιδείας να κάνει πράξη την υπόσχεσή του για κάλυψη των κενών θέσεων στο Γυμνάσιο Βιάννου». Δήλωσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση