HomeΚΡΗΤΗΕντός πολεοδομικού σχεδιασμού τα Κεραμειά

Εντός πολεοδομικού σχεδιασμού τα Κεραμειά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα,  του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χανίων, Γεωργίου Φραγγεδάκη, της Δ/ντριας και στελεχών της Υπηρεσίας, με κύριο αντικείμενο την επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών για την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) στο σύνολο του Δήμου Χανίων.

“Αποφασίσαμε συγκεκριμένες ενέργειες για να προχωρήσει ταχύτερα ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός. Μάλιστα, στις 25 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί προς το κοινό και τους φορείς ο σχεδιασμός, που αφορά τις περιοχές του Ακρωτηρίου, της Σούδας και των Κεραμειών”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ θετική εξέλιξη της ένταξης στον Γ.Π.Σ. και της περιοχής των Κεραμειών.

“Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της δημοτικής αρχής, καθώς επιμείναμε και καταφέραμε τα Κεραμειά, που βρίσκονταν εκτός Πολεοδομικού Σχεδιασμού, παρά τις αντιρρήσεις, που αντιμετωπίσαμε αρχικά, να ενταχθούν και να προσαρτηθούν στην υπάρχουσα μελετητική διαδικασία”, συμπλήρωσε ο κ. Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις, που πρέπει να δοθούν και υπάρχει στενή συνεργασία με τους μελετητές, ώστε έως τα μέσα του επόμενου έτους να έχει ολοκληρωθεί η φάση των προτάσεων. “Χρειάζεται στενή συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών και ειδικότερα της Υπηρεσίας Δόμησης, της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς το μοντέλο ανάπτυξης, που θέλουμε βρίσκεται σε συνάρτηση με το πώς οργανώνουμε τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση