HomeΚΡΗΤΗΟκτώβριος: Ευρωπαϊκός μήνας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οκτώβριος: Ευρωπαϊκός μήνας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ευρωπαϊκός μήνας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εορτάζεται για τρίτο συνεχές έτος και έχει διοργανωθεί από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περισσότερους από 100 εταίρους (κυβερνήσεις, τοπικές αρχές, πανεπιστήμια, ομάδες προβληματισμού, ΜΚΟ, επαγγελματικές ενώσεις) από όλη την Ευρώπη. Η εκστρατεία έχει επίσης διεθνή εμβέλεια.

Κάθε εβδομάδα, ο ENISA και η Επιτροπή δημοσιεύουν εκθέσεις, διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από καθένα από αυτά τα θέματα. Οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται σε επιμόρφωση, συνόδους στρατηγικής, γενικές παρουσιάσεις σε χρήστες, διαδικτυακά παιχνίδια, κ.λπ. Επίσης, κάθε εβδομάδα, ο ENISA θα δημοσιεύει και νέο σχετικό υλικό.

Βρείτε πρακτικές συμβουλές από τον ENISA σχετικά με το πώς να προφυλαχθείτε στο διαδίκτυο, είτε είστε εκπαιδευτής, υπάλληλος, εμπειρογνώμονας ΤΠ, είτε απλός χρήστης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ENISA οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και στο Twitter CyberSecMonth, OctoberNIS, @CyberSecMonth.

Διαφήμιση
Διαφήμιση