HomeΚΡΗΤΗΕν αναμονή της νεκροψίας στον άτυχο Γάλλο τουρίστα – Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσής του από την Πυροσβεστική

Εν αναμονή της νεκροψίας στον άτυχο Γάλλο τουρίστα – Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσής του από την Πυροσβεστική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγα λεπτά μετά τις 7.30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 75χρονου τουρίστα, που εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στο Μακρύ Γιαλό Λασιθίου.

Από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής – μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. – προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση ανάσυρσης του άψυχου σώματος του 75χρονου από ένα γκρεμό.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρησης, οι άνδρες της πυροσβεστικής – σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost – έβαλαν την σορό του άτυχου Γάλλου σε ένα ειδικό σκάφος το οποίο την μετέφερε στο πλησιέστερο λιμάνι του Λασιθίου.

Εκεί περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το άψυχο σώμα του 75χρονου και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή.

Οι αστυνομικές έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη ως προς την διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του 75χρονου.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 75χρονος Γάλλος τουρίστας είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου με σκοπό να παραμείνει στο νησί για μία βδομάδα περίπου.

Ο τουρίστας διέμενε σε ξενοδοχείο του νομού Λασιθίου. Στις 3 Οκτωβρίου  ενοικιάζει ένα αυτοκίνητο και φεύγει από το ξενοδοχείο με άγνωστο προορισμό.

Ωστόσο, από τότε τα ίχνη του χάθηκαν. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ανησύχησε όταν έφτασε η ημέρα αναχώρησης του 75χρονου – Παρασκευή 9 Οκτωβρίου – καθώς ο Γάλλος τουρίστας δεν είχε εμφανιστεί καθόλου στο ξενοδοχείο, ούτε τον είχε δει κάποιος.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ειδοποιεί τις αρχές οι οποίες αρχίζουν έρευνες για τον εντοπισμού του άτυχου τουρίστα.

Χθες, Σάββατο, άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν το ενοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 75χρονος στον Μακρύ Γιαλό της Σητείας.

Λίγες ώρες μετά – σήμερα το πρωί – οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα του 75χρονου, σε προχωρημένη σήψη, σε έναν γκρεμό.

Αφού έγινε η πρώτη αυτοψία του χώρου με τη Σήμανση να συλλέγει τα στοιχεία που βρίσκονταν στην περιοχή ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να ανασύρει το πτώμα του άτυχου άνδρα ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο να γίνει και η νεκροψία – νεκροτομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση