HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση Αυγενάκη για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας

Παρέμβαση Αυγενάκη για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κέντρα υγείας Αγ. Βαρβάρας, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Άνω Βιάννου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Όπως αναφέρεται στις παρεμβάσεις που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «τα Κ.Υ. αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω του ότι παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και δημιουργώντας την ανάγκη να μετακινούνται οι ιατροί των Π.Ι για την κάλυψη των εφημεριών. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων και μετακινήσεων είναι η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών στα Π.Ι., ενώ το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των εφημεριών και των αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Ανάλογες είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργώντας αντίστοιχα προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών και στην κάλυψη των εφημεριών.»

Ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά
-«σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση τοποθέτηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα εν λόγω Κ.Υ
-σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των Κ.Υ. σε υλικά και ιατρο-νοσηλευτικά είδη και
-με ποιες πολιτικές και δράσεις στοχεύετε να υποστηρίξετε την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην περιοχή;»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση