HomeΚΡΗΤΗΤην Τουρκία καταγγέλλει στην ευρωβουλή ο Ν. Μαριάς

Την Τουρκία καταγγέλλει στην ευρωβουλή ο Ν. Μαριάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη … σέντρα έβγαλε την Τουρκία για Κύπρο-Αιγαίο-προσφυγικό και τζιχαντιστές, οΑνεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η Τουρκία δεν έχει καμιά θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και συνέχισε καταγγέλλοντας ότι η Τουρκία «συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμποδίζει παράνομα την Κύπρο να αξιοποιήσει την Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη. Πρέπει λοιπόν εδώ και τώρα να φύγουν από την Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής».

Casus belli

Κατόπιν ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε την Τουρκία η οποία συνεχίζει να διατηρεί το Casus -Belli κατά της Ελλάδας σε περίπτωση που η πατρίδα μας ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα επεκτείνοντας τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο, ενώ τα τουρκικά μαχητικά συνεχίζουν να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς αποκάλυψε τον ύπουλο ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό καθώς επίσης και τις ύποπτες σχέσεις της Άγκυρας με τους τζιχαντιστές.

Εμπλοκή στην υπόθεση της Συρίας

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία οξύνει την κρίση αφού με το πρόσχημα της δήθεν αντιμετώπισης του ISIS βομβαρδίζει τους Κούρδους. Ταυτόχρονα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο που επιβεβαιώνουν την στήριξη της Τουρκίας προς τις δυνάμεις του ISIS και των τζιχαντιστών όχι μόνο στη Συρία αλλά και στη Λιβύη».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Στον τομέα του προσφυγικού η Τουρκία έχει στήσει μια επικερδή εκστρατεία που συνίσταται  στην καθοδήγηση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων που κάνουν χρυσές δουλειές μεταφέροντας χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση