HomeΚΡΗΤΗΣυνέδριο Γεωφυσικών στα Χανιά

Συνέδριο Γεωφυσικών στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 8ο Συνέδριο του Βαλκανικού Συλλόγου Γεωφυσικών (BGS) άνοιξε σήμερα τις εργασίες του στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Γεωφυσικών (HGU) και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης ανέφερε «κάθε δύο χρόνια επιστήμονες από όλες τις Βαλκανικές χώρες ανταλλάσουν ιδέες, επισφραγίζουν φιλίες και παρουσιάζουν τις ερευνητικές τους εργασίες στη Γεωφυσική, με έμφαση στην έρευνα πετρελαίου στη φετινή διοργάνωση».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, και αυτή τη φορά η πόλη υποδοχής της διοργάνωσης είναι τα Χανιά, κατόπιν πρόσκλησης για συνδιοργάνωση με την Π.Ε., που έλαβε πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων από τον κ. Αντώνη Βαφείδη, Καθηγητή Γεωφυσικής του Τμήματος Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Εκτός τους επιστήμονες, από τις γείτονες φίλες χώρες των Βαλκανίων, στο Συνέδριο παρευρίσκονται επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Απόστολος Αλεξόπουλος, εκπρόσωπος του φορέα διαχείρισης υδρογονανθράκων, όπως και εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών.

Τελειώνοντας ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε στους Συνέδρους καλή επιτυχία στο επιστημονικό αλλά και πολύπλευρα κοινωνικό τους έργο, όπως και καλή παραμονή στον τόπο μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση