HomeΚΡΗΤΗΚλειστά παραμένουν τρία νηπιαγωγεία 19 μέρες μετά… το πρώτο κουδούνι

Κλειστά παραμένουν τρία νηπιαγωγεία 19 μέρες μετά… το πρώτο κουδούνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

19 ημέρες μετά που χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία κλειστά συνεχίζουν να παραμένουν τρία νηπιαγωγεία στο νομό Ηρακλείου σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομ. Θεοτοκόπουλος».

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νηπιαγωγεία Καστρίου, Χαρακίου, και Γωνιών Πεδιάδος, για τα οποία παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς, θα καταφέρουν να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές.

Oλοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών συναδέλφων της Α΄ φάσης

Την ίδια ώρα στις θέσεις τους τοποθετήθηκαν και επίσημα οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στα σχολεία της Κρήτης. 

Στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης,την προηγούμενη Παρασκευή κάνοντας ένα μικρό βήμα προς την επίλυση της υποστελέχωσης των σχολείων.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Σύλλογο  Εκπ/κών Αβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» το Υπουργείου Παιδείας , έστειλε λιγότερες από τις μισές πιστώσεις που ζητούσε ο νομός Ηρακλείου, οπότε δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί ο κύκλος των αποσπάσεων σήμερα.

Από αύριο θα αποδεσμευτούν οι εκπαιδευτικοί που είχαν πάει σε σχολικές μονάδες με υπηρεσιακά σημειώματα και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά που υπάρχουν για να ολοκληρωθεί  ο κύκλος των αποσπάσεων.

Ξεκινάει ο κύκλος των βελτιώσεων θέσης στους αναπληρωτές

Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την βελτίωση των θέσεων όσον αφορά τους αναπληρωτές καθώς πολλοί είναι αυτοί που πήγαν σε απομακρυσμένα σχολεία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά. Με ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΠΕ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις βελτίωσης.

Δείτε όλα τα ονόματα των τοποθετήσεων στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην παρακάτω διεύθυνση :
http://dipe.ira.sch.gr/site/topothetisis-anapliroton-ekpedevtikon/

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση