HomeΚΡΗΤΗΚαθαρίζουν το Δρακουλιάρη για να μη μας δείξει τα … δόντια του! Επί τόπου και ο δήμαρχος

Καθαρίζουν το Δρακουλιάρη για να μη μας δείξει τα … δόντια του! Επί τόπου και ο δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντατικούς ρυθμούς και υπό το φόβο καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων, σαν εκείνα του περασμένου χειμώνα,  συνεχίζονται οι εργασίες στο Δρακουλιάρη, τις οποίες επέβλεψε σήμερα και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο καθαρισμός του φράγματος ανάσχεσης Φοινικιάς – Μαλάδων, δηλαδή του Δρακουλιάρη, γίνεται από τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο, πρόκειται για εργασίες πρόληψης σε μία προσπάθεια να αποτραπούν τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ετών στην ευρύτερη περιοχή. Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης που έχει αναλάβει άλλο τμήμα του έργου και εργάζεται με τα δικά της μηχανήματα σε άλλο σημείο του ποταμού.
δρακουλιάρης 1

δρακουλιάρης 3

δρακουλιάρης 4

δρακουλιάρης 5 (1)

δρακουλιάρης 5

δρακουλιάρης 6

δρακουλιάρης 7

δρακουλιάρης 8 (1)

Το ποτάμι, ωστόσο, άρχισε ήδη να δείχνει τα …δόντια του, καθώς,  τεράστιες ποσότητες χώματος και φερτών υλικών είχαν συσσωρευτεί στην κοίτη  και το φράγμα ανάσχεσης. Για το λόγο αυτό, πρώτο μέλημα ήταν η απομάκρυνσή τους,  προκειμένου σε περίπτωση δυνατής νεροποντής τα ύδατα χωρίς εμπόδια να ακολουθούν τη φυσική ροή του ποταμού.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε και πάλι – μέσα σε λίγες ημέρες για δεύτερη φορά- την περιοχή του Δρακουλιάρη προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εργασιών λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρώτες φθινοπωρινές μπόρες.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την υπερχείλιση του ποταμού και τις εργασίες που γίνονται εκεί.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη μίλησαν και με τους εργαζόμενους στο σημείο των εργασιών και διαπίστωσαν από κοντά τη σημαντική πρόοδο τους, ενώ επεσήμαναν ότι στόχος είναι να μη σημειωθούν ξανά στο Ηράκλειο φαινόμενα όπως τα περυσινά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση