HomeΚΡΗΤΗΕπιλέγοντας τα καλύτερα προϊόντα της κρητικής κουζίνας, με τις αισθήσεις μας

Επιλέγοντας τα καλύτερα προϊόντα της κρητικής κουζίνας, με τις αισθήσεις μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρωτότυπο αλλά και συνάμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο, το οποίο αφορούσε στα αισθητήρια όργανα, τις ανθρώπινες δηλαδή αισθήσεις και τη γευσιγνωσία.

Ειδικοί της γεύσης, γευσιγνώστες, σεφ, μάγειροι, χημικοί αλλά και γιατροί ΩΡΛ, ένωσαν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους σε ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό συνέδριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, τη γεύση, την όσφρηση, την ακοή, την αφή, την όραση να ξεχωρίζουν τα καλύτερα προϊόντα και να μπορούν να τα αξιολογούν αξιόπιστα. Στη διάρκεια του σεμιναρίου αξιολογήθηκαν προϊόντα όπως το λάδι, το τυρί, το μέλι και το κρασί, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φιλοσοφία του εγχειρήματος ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όλες οι αισθήσεις συμμετέχουν στη γεύση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση