HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση των εκπαιδευτικών για τα κενά στα σχολεία – Τέσσερα δημοτικά παραμένουν κλειστά

Παρέμβαση των εκπαιδευτικών για τα κενά στα σχολεία – Τέσσερα δημοτικά παραμένουν κλειστά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δραματική είναι η κατάσταση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου, δύο περίπου εβδομάδες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» με ανοιχτή επιστολή του προς το νέο υπουργό Παιδείας αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί μαθητές των Νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας επισημαίνουν:

«Κύριε Υπουργέ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης΄΄ από νωρίς είχε προειδοποιήσει και είχε ανακοινώσει τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εκλογές πέρασαν και τα σχολεία εξακολουθούν να υπολειτουργούν και να περιμένουν ακόμα τους αναπληρωτές για να μπορέσουν να υλοποιήσουν το καθημερινό τους πρωινό αλλά και το ολοήμερο πρόγραμμα.

Η έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς βρήκε την εκπαίδευση με οξύτατα προβλήματα, παρά τις διαβεβαιώσεις ανθρώπων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας. Οι καθυστερήσεις και οι ολιγωρίες οδήγησαν στον αποτυχημένο   σχεδιασμό και προετοιμασία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Η εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου την ημέρα του Αγιασμού ήταν καθόλα απογοητευτική. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία αντιμετώπισε τα προβλήματα ως απλός παρατηρητής, επέδειξε απαράδεκτη βραδύτητα στην πραγματοποίηση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις – αποσπάσεις), αναλώθηκε σε εξαγγελίες δίχως περιεχόμενο περί διορισμών και, ως κορυφαία πράξη ανευθυνότητας, δεν φρόντισε καν για την τυπική ορθότητα της προκήρυξης για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αιρετού μας στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου κ Μανώλη Μπελαδάκη παραμένουν κλειστά ακόμα και σήμερα 4 Δημοτικά Σχολεία και συγκεκριμένα : Το 2/Θ Καμαρών, το 1/θ Κρότου, το 5/θ Πιτσιδίων και το 4/θ Τεφελίου, καθώς και μεγάλος αριθμός νηπιαγωγείων.

Εκτός από τα παραπάνω σχολεία, σχεδόν το σύνολο των σχολείων του Νομού υπολειτουργεί αφού απουσιάζει ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που καθιστά αδύνατη την λειτουργία τους.

Κύριε Υπουργέ για την λειτουργία των σχολείων στο Νομό Ηρακλείου με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως Σύλλογος απαιτείται ο διορισμός μεγάλου αριθμού αναπληρωτών και συγκεκριμένα:

–           Δάσκαλοι: 302

–           Νηπιαγωγοί: 180

–           Ειδική Αγωγή ( Τμήμα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία): 45

–           Παράλληλη στήριξη 150-160

–           Ειδικότητες: ( Γυμναστές , Μουσικόι , Θεατρική Αγωγή , Πληροφορική , Αγγλικά , Γερμανικά ,Γαλλικά) 120

–           Ειδικότητες για κλασσικά τμήματα :70

Κύριε Υπουργέ

Ο   Σύλλογος μας ζητάει την άμεση κάλυψη όλων των κενών και την ομαλοποίηση στην λειτουργία των Σχολείων. Τώρα που οι εκλογές τέλειωσαν και οι προεκλογικοί περιορισμοί και τα άλλοθι με τις λίστες των αναπληρωτών δεν υπάρχουν πια θα πρέπει επιτέλους να μας αποδείξετε ότι: << Η παιδεία είναι εθνική και κοινωνική αναγκαιότητα >> όπως τονίσατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Εμείς περιμένουμε…»

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ καθώς και τους πίνακες με τα σχολεία του Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με τα κενά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση