HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς για τον ρόλο που έπαιξε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Ο Ν. Μαριάς για τον ρόλο που έπαιξε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε το ΔΝΤ στην Ελλάδα από το 2010 και εντεύθεν ξεσκέπασε με παρέμβαση του στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας χθες Τετάρτη 23/9/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς  το ΔΝΤ  παραβίασε  κάθε έννοια δημοκρατίας στην Ελλάδα και μετέτρεψε την χώρα σε σύγχρονο προτεκτοράτο. Επέβαλε στην Ελληνική Βουλή την ψήφιση  πληθώρας  νόμων  που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Με το  μνημόνιο το οποίο επέβαλε κατέστρεψε  κυριολεκτικά την Ελληνική οικονομία,  φτωχοποίησε  το λσό και έστειλε στην ανεργία εκατομμύρια πολίτες.

Παρά το γεγονός ότι το ίδιο το ΔΝΤ  συνομολόγησε   την αποτυχία του στην Ελλάδα ιδίως στο ζήτημα του περίφημου πολλαπλασιαστή εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει καταβάλει στη χώρα κανένα ποσό για αποζημίωση   η οποία ανέρχεται σε τουλάχιστον 200 δις ευρώ.

Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία στις 31/1/2014 έκανε δεκτές τροπολογίες του Νότη Μαριά για την άρση της ασυλίας των μελών της τρόικας.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι  θα πρέπει να ληφθούν  σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η  καταστροφική δραστηριότητα του ΔΝΤ που παραβιάζει μαζικά  τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όσες χώρες έχει παρέμβει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση