HomeΚΡΗΤΗΠρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά στα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλυτο παραμένει το μείζον πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών αν και σήμερα άνοιξαν τα σχολεία. Τα λειτουργικά κενά στην Κρήτη, ανέρχονται σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 2.500 σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Σοκ προκαλεί ότι οι ελλείψεις σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, και καθηγητές, διαφόρων ειδικοτήτων στο νομό Ηρακλείου αγγίζουν τις 1300 προκαλώντας «έμφραγμα» και δυσλειτουργία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

251483

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, τα κενά στα Δημοτικά Σχολεία του νομού υπολογίζονται σε 999, με τον αριθμό των ελλείψεων σε δασκάλους να φτάνει τους … 360 και των νηπιαγωγών τους 205.

251486

Την ίδια ώρα, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου υπολογίζει τα κενά στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ στα 300. Οι καθηγητές στο Ηράκλειο διοργανώνουν για σήμερα μετά τον αγιασμό κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

251490

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Στο Ηράκλειο, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά ακολουθούν το γενικό, πανελλαδικό κανόνα και αυξάνονται για έκτη συνεχή χρονιά. Ο αριθμός ξεπερνάει τα 300. Υπολογίζονται 160 – 170 κενά σε Γυμνάσια –ΓΕΛ-ΕΠΑΛ , 80 στην Ειδική Αγωγή , 30 στο Μουσικό Σχολείο και 20 στο Καλλιτεχνικό».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση