HomeΚΡΗΤΗΈκτακτη ενίσχυση για τους αγρότες 500.000.000 € από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Έκτακτη ενίσχυση για τους αγρότες 500.000.000 € από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ, στην οποία μετέχει και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολύμηνες προσπάθειες – όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κεφαλογιάννη – έφεραν αποτελέσματα για την ενίσχυση των Αγροτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το εισόδημα των οποίων έχει πληγεί λόγω των επιπτώσεων από το εμπάργκο της Ρωσίας στα Ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα και την μείωση της ζήτησης από την Κίνα. Συγκεκριμένα, σε έκτακτη σύνοδό του, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να διατεθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση στους Ευρωπαίους αγρότες λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περαιτέρω ενίσχυση των Ευρωπαίων αγροτών με 500 εκατομμύρια ευρώ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η μείωση της ζήτησης της κινεζικής οικονομίας αλλά κυρίως το ρωσικό εμπάργκο έχουν πλήξει καίρια το αγροτικό εισόδημα.

Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου είναι κυρίαρχος στόχος της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και την εύρεση λύσεων μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση