HomeΚΡΗΤΗΚακουργηματικές οι διώξεις για το πλήρωμα του Haddad 1 – Τη Δευτέρα στον ανακριτή

Κακουργηματικές οι διώξεις για το πλήρωμα του Haddad 1 – Τη Δευτέρα στον ανακριτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία ανδρών των ειδικών δυνάμεων οδηγήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Haddad1, στα αμπάρια του οποίου βρέθηκαν κοντέινερ με περίπου 5.000 όπλα και μισό εκατομμύριο σφαίρες.

haddad pliroma

Οι 7 ναυτικοί, από την Αίγυπτο, την Ινδία και τη Συρία οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπόριο όπλων. Όλοι τους πήραν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν χθες οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών του Τελωνείου Ηρακλείου στο φορτίο του υπό σημαία Βολιβίας πλοίου, που εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη στα ανοιχτά της Ιεράπετρας.

haddad pliroma2

Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση των ελέγχων

Εξάλλου, στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Ολοκληρώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες Πέμπτη), η αποσφράγιση και ο έλεγχος του συνόλου των εμπορευματοκιβωτίων του Φ/Γ “HADDAD 1”. Από την καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, προέκυψε ότι η τελική συνολική ποσότητα του μεταφερόμενου οπλισμού και πυρομαχικών ανέρχεται σε 4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες.

haddad pliroma3

Επιπρόσθετα, σε επτά εμπορευματοκιβώτια ανευρέθη μεγάλη ποσότητα χαρτοκιβωτίων τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των σχετικών φορτωτικών εγγράφων προς διαπίστωση της νομιμότητας μεταφοράς τους.

Παράλληλα, το επταμελές πλήρωμα του πλοίου έχει προσαχθεί, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου».

haddad pliroma4

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί πως εντός της ημέρας, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των τελωνειακών στα παραστατικά για τα χαρτοκιβώτια των τσιγάρων που βρέθηκαν σε κοντέινερ στο Haddad1. Παρά το γεγονός ότι για το φορτίο υπάρχουν παραστατικά, ωστόσο οι τελωνειακοί θα πρέπει να ερευνήσουν εξονυχιστικά τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, λόγω του ασυνήθιστα μεγάλου φορτίου.

haddad pliroma7 haddad pliroma8

haddad pliroma7

haddad pliroma6

haddad pliroma5

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση