HomeΚΡΗΤΗΣε εξέλιξη η εξονυχιστική έρευνα στο φορτηγό πλοίο – Αποκαλυπτικό το περιεχόμενο των κοντέινερ

Σε εξέλιξη η εξονυχιστική έρευνα στο φορτηγό πλοίο – Αποκαλυπτικό το περιεχόμενο των κοντέινερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα, κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η επιχείρηση ελέγχου απο τους άνδρες των ειδικών αποστολών, του φορτηγού πλοίου «Haddad 1», το οποίο εντοπίστηκε ξημερώματα της Τρίτης να πλέει ανοιχτά της Ιεράπετρας.

ploio opla2

Διαβάστε εδώ το χρονικό του εντοπισμού του πλοίου και τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού.

ploio opla
Το πλοίο σήμερα το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπως ήταν προγραμματισμένο προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά από κλιμάκια των Λιμενικών αρχών και του τελωνείου Ηρακλείου, για να δοθούν απαντήσεις κυρίως για την ταυτότητα των παραληπτών του παράνομου φορτίου (δείτε εδώ).

Επίσημα το φορτηγό πλοίο μετέφερε κοντέινερ με πλαστικά, ωστόσο φαίνεται ότι το περιεχόμενό τους είναι διαφορετικό καθώς περιέχουν “βαρύ” πολεμικό υλικό.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των 17 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο είναι αποκαλυπτική καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν βρεθεί κυνηγετικά όπλα, χιλιάδες σφαίρες, και άλλα είδη οπλισμού, ενώ η συνολική έρευνα θα κρατήσει αρκετές ώρες ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει απο το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία και είχε προορισμό λιμάνι της Λιβύης. Το φορτηγό πλοίο είναι υπό σημαία Βολιβίας και το 7μελές πλήρωμά του προέρχεται από τη Συρία, την Αίγυπτο και την Ινδία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση