HomeΚΡΗΤΗΣτο λιμάνι του Ηρακλείου θα ελεγχθεί το πλοίο με τα όπλα που ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό

Στο λιμάνι του Ηρακλείου θα ελεγχθεί το πλοίο με τα όπλα που ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο επέβαιναν και άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, φορτηγό πλοίο ξένης σημαίας, με επταμελές  πλήρωμα, το οποίο μετέφερε οπλισμό χωρίς να φέρει τα νόμιμα παραστατικά (δείτε εδώ).

ploio opla

Το πλοίο προερχόταν από το λιμένα Αλεξανδρέττας (ISKENDERUN) Τουρκίας με προορισμό λιμένα της Λιβύης.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ploio opla3

ploio opla2

Το φορτηγό  πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Ηρακλείου, για περαιτέρω έλεγχο, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση