HomeΚΡΗΤΗΗράκλειο – Ανοιχτοί Ορίζοντες: «Το δημοτικό έργο υστερεί σε σημαντικούς τομείς»

Ηράκλειο – Ανοιχτοί Ορίζοντες: «Το δημοτικό έργο υστερεί σε σημαντικούς τομείς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών του Ηρακλείου υπόσχεται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο – Ανοιχτοί Ορίζοντες» του τέως δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη. Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνεται ότι «το δημοτικό έργο υστερεί σε σημαντικούς τομείς» και υπογραμμίζεται ότι η «περίοδος χάριτος που είχε δοθεί στη δημοτική αρχή έχει τελειώσει». Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Πέρασε ήδη ένας χρόνος ανάληψης των καθηκόντων (15 μήνες από τις εκλογές) από τη νέα Δημοτική Αρχή. Χωρίς την παραμικρή προκατάληψη και με απόλυτο σεβασμό στην αλήθεια και την αντικειμενικότητα, η παράταξη μας είναι υποχρεωμένη από το θεσμικό της ρόλο, ως μείζων αντιπολίτευση, να επισημάνει  την εμφανή υστέρηση του Δημοτικού έργου σε σημαντικούς  τομείς:

από την καθημερινότητα, την καθαριότητα και το πράσινο μέχρι το Δημόσιο κοινόχρηστο χώρο, τον πολιτισμό και τα εκτελούμενα έργα, η ολοκλήρωση των οποίων έχει υπερβεί κάθε χρονοδιάγραμμα δημιουργώντας προβλήματα λειτουργίας σε μεγάλες περιοχές της πόλης.

Δεν είναι όμως μόνο οι επί μέρους τομείς. Η γενικότερη  απουσία της Δημοτικής Αρχής από δράσεις ανάδειξης και προβολής της πόλης αποβαίνει σε βάρος της εξωστρεφούς φυσιογνωμίας  της πράγμα  που την υποβαθμίζει και την περιθωριοποιεί γεγονός απολύτως ασύμβατο με το δυναμισμό την παράδοση και την ιστορία της.

Ως παράταξη -και αυτό νομίζουμε αναγνωρίζετε από όλους- δώσαμε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στη νέα Δημοτική Αρχή και αντιμετωπίσαμε τα λάθη, τις παραλείψεις αλλά και την ανεπάρκεια της σε πολλούς τομείς (πράγμα που ομολογούν και οι ίδιοι με το σημερινό τους απολογισμό) με υπερβάλλοντα, ίσως, πολιτικό πολιτισμό παρά το γεγονός ότι μας δόθηκαν ευκαιρίες αυστηρής κριτικής.

Αυτό το διάστημα που το χαρακτηρίζουμε ως «περίοδο χάριτος» τελειώνει. Σύντομα η παράταξη  μας «ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» θα προχωρήσει  σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των Δημοτών όπου θα αναφερθούμε εν εκτάσει  στην αποτίμηση του Δημοτικού έργου αλλά και στο δικό μας Σχεδιασμό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση