HomeΚΡΗΤΗΠροφυλακιστέος κρίθηκε ο 25χρονος που ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 25χρονος που ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφυλακιστέος κρίθηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 25χρονος  ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας επιχείρησε να δολοφονήσει τον 24χρονο συγχωριανό του μέσα σε νυχτερινό κατάστημα στην πόλη των Χανίων.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί υπό άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια ενώ η απολογία του κράτησε περίπου δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 24χρονο. Η σφαίρα στο κεφάλι του νεαρού, προήλθε απο εξοστρακισμό πράγμα που μπορεί να ερευνηθεί μέσω των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 25χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον ανακρίτριας έπειτα απο την δεύτερη προθεσμία που ζήτησε για να απολογηθεί χθες το πρωί (δείτε εδώ)

Την ίδια ώρα σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ο 24χρονος ο οποίος δέχτηκε τις τέσσερις απο τις πέντε σφαίρες.

Σήμερα είναι κρίσιμη ημέρα για την κατάσταση της υγείας του καθώς οι γιατροί θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν απο την καταστολή.

Το χρονικό

Ήταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν ο 24χρονος βρισκόταν σε καφετέρια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και διασκέδαζε με φίλους του.

Τότε, ανοίγει η πόρτα της καφετέριας και μπαίνει μέσα ο 25χρονος. Βλέπει τον 24χρονο και βγάζει το 22άρι όπλο του και πυροβολεί εναντίον του πέντε φορές.

Ο 24χρονος δέχθηκε τέσσερις σφαίρες, στο κεφάλι, στον θώρακα και στο πόδι.

Ο 25χρονος μετά το αιματηρό επεισόδιο μπήκε στο αυτοκίνητό του και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία η οποία έκανε μία πρώτη αυτοψία στον χώρο και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Λίγη ώρα αργότερα, τον εντόπισε και τον συνέλαβε οδηγώντας τον στα κρατητήρια.

Η… βεντέτα

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 25χρονο να αποπειραθεί να σκοτώσει τον 24χρονο βρίσκονται σε μία ιστορία που εκτυλίχθηκε στα Χανιά πριν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βεντέτα ξεκίνησε το 2011 ανάμεσα στην οικογένεια του 25χρονου και την οικογένεια του 24χρονου.

Τότε εξαιτίας μίας διαφωνίας που είχαν οι δύο γιοι των οικογενειών, οι πατεράδες ήρθαν σε έντονη λογομαχία. Τα αίματα δεν άργησαν ν’ ανάψουν με αποτέλεσμα να μιλήσουν τα… όπλα.

Ο 53χρονος τότε πατέρας του 24χρονου πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο πατέρα του 25χρονου.

Λίγα χρόνια αργότερα, η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου το οποίο και καταδίκασε τον πατέρα του 24χρονου σε 11 χρόνια φυλάκισης.

Χθες η μητέρα του 25χρονου έσπασε την σιωπή της και μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για το περιστατικό. “Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά να γίνονται αλλά άμα ξεκινήσουν έχουμε κακά αποτελέσματα. Τώρα τα δικά μου παιδιά κινδυνεύουν” ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην οικογένεια του 24χρονου προκειμένου να σταματήσει η βεντέτα. “Να σταματήσει αυτή η φασαρία. Να μην συνεχιστούμε να σκοτωνόμαστε γιατί δεν βγαίνει τίποτα. Για μένα δεν με νοιάζει τίποτα, αλλά τα παιδιά μου θέλω να είναι καλά. Εμένα και να με σκοτώσουν δε με νοιάζει” είπε η μητέρα του δράστη ενώ ανέφερε πως φοβάται ότι θα έχει συνέχεια η βεντέτα.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν μίλησε με το παιδί της μετά το συμβάν η μητέρα είπε: “Απλώς τον προκαλούσαν μου είπε. Τι… τον πατέρα του σκοτώσανε. Ήρθε λέει στην ίδια καφετέρια που καθόμουν εγώ, έπρεπε να πάει να κάτσει εκεί αντί να σηκωθεί να φύγει;”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση