HomeΚΡΗΤΗΤιμητική εκδήλωση για το Μ.Παντινάκη και το Γ.Κανελλάκη

Τιμητική εκδήλωση για το Μ.Παντινάκη και το Γ.Κανελλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Μανόλη Παντινάκη και το Γιάννη Κανελλάκη ήταν η χθεσινή, στην Κρύα Βρύση του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Δεκάδες κάτοικοι του χωριού αλλά και των γύρω περιοχών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού, μπροστά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης «Οι 35 Εθνομάρτυρες» για να τιμήσουν τους δύο δημοσιογράφους που μέσα από τη δουλειά τους, γραπτή και οπτικοακουστική, καταγράφουν και αναδεικνύουν γεγονότα της ιστορίας που αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

EKDHLOSH

Μετά το πρώτο ντοκιμαντέρ με περιεχόμενο την πυρπόληση των γυναικών και του ενός ηλικιωμένου στην Καλή Συκιά στα νότια του Ρεθύμνου, το οποίο έτυχε ευρείας αποδοχής όπου παρουσιάστηκε αλλά και αναγνώρισης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, προ ημερών ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το δεύτερο ιστορικό ντοκιμαντέρ των δύο δημοσιογράφων που περιλαμβάνει διηγήσεις για τις χιτλερικές θηριωδίες στα χωριά του Κέντρους με τους εκατοντάδες νεκρούς, που συντελέστηκαν σε εφτά χωριά του δήμου Αμαρίου και στην Κρύα Βρύση του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

EKDHLOSH2

Η χθεσινή τιμητική εκδήλωση στην Κρύα Βρύση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής και το τοπικό διαμέρισμα υπό την αιγίδα του δήμου Αγίου Βασιλείου, με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, την πρόεδρο του Συλλόγου Άννα Γαβριλάκη, αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας Γιάννη Μανουσάκη να αναφέρονται με θερμά λόγια στο δημοσιογραφικό έργο του Μ.Παντινάκη και του Γ.Κανελλάκη αλλά και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα τους.

EKDHLOSH3

Ως «ευχαριστώ» για όσα έχουν κάνει ως σήμερα αλλά και όσα «έρχονται» με το δεύτερο ντοκιμαντέρ, ο Γιάννης Κανελλάκης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αγίου Βασιλείου, δεσμευόμενος να είναι παρών σε ό,τι χρειαστεί ο δήμος και ο ίδιος μπορείς να συνδράμει, ενώ ο Μ.Παντινάκης τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του.

EKDHLOSH4

Ακολούθησε προβολή φωτογραφικής συλλογής από την εποχή της Γερμανικής Κατοχής του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, ενώ η βραδιά «έκλεισε» με κέρασμα στη στέγη του Συλλόγου, με παραδοσιακά κρητικά εδέσματα και ρακή.

EKDHLOSH5 EKDHLOSH7 EKDHLOSH8

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση