HomeΚΡΗΤΗΒρέθηκαν λαβωμένοι γύπες στην Κρήτη-Μεταφέρθηκαν στο ειδικό Κέντρο

Βρέθηκαν λαβωμένοι γύπες στην Κρήτη-Μεταφέρθηκαν στο ειδικό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εθελοντές  του  Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Κρήτη, παρέλαβαν δύο γύπες την Παρασκευή 14 Αυγούστου και τη Κυριακή 16 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το Κέντρο ενημερώθηκε από πολίτη για έναν Γύπα ο οποίος εντοπίστηκε, αδύναμος να πετάξει, στη περιοχή Λίμνες Αγίου Νικολάου (Νομός Λασιθίου).

gypas2

 

Ειδοποιήθηκε άμεσα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Νεαπόλεως η οποία μετέφερε το ζώο εσπευσμένα στο Ηράκλειο όπου και του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Πρόκειται για ένα μικρό Γύπα, φετινό πουλί, που είχε ελαφριά δηλητηρίαση –την οποία και ξεπέρασε-, και ασιτία.

gypas4

Τη Κυριακή 16/8 ένας γύπας βρέθηκε αδύναμος να πετάξει στις Αρχάνες. Το πουλί περισυνέλεξε η Δασοφυλακή και το μετέφερε στο Ηράκλειο πολύ γρήγορα. Είναι ένα  νεαρό πουλί που έχει κλειστό κάταγμα στο αριστερό φτερό και νευρολογικά προβλήματα. Το πουλί πήρε τις Πρώτες Βοήθειες και μεταφέρθηκε άμεσα στην Αίγινα στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

gypas3

Με ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑΖ ευχαριστεί πολύ όλους όσοι συνέδραμαν στη σωτηρία των ζώων. «Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Κρήτης & Δωδεκανήσων και ιδιαιτέρως τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Νεαπόλεως κύριο Κώστα Κουμπανάκη, τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Αγίου Νικολάου κύριο Γιώργο Χωραφά, και φυσικά τον κύριο Κώστα Ξωμεριτάκη (κάτοικο Αθηνών που βρέθηκε στην Κρήτη για διακοπές) που εντόπισε το Γύπα και μας ειδοποίησε καθώς και τη κυρία Γεωργία Στεφανάκη για τη βοήθεια της. Άλλη μια φορά μια αλυσίδα ανθρώπων βοήθησε για να σωθεί ο μικρός Γύπας από τον Νομό Λασιθίου.

Ακόμη ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά την Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου και το Δασοφυλακείο Αρχανών και όλους του τους υπαλλήλους για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και την ευαισθησία που δείχνουν κάθε φορά που θα υπάρξει ένα τέτοιο περιστατικό με αγριμικό που είναι σε ανάγκη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση