HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά

Ο Ν. Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε σήμερα 17 Αυγούστου 2015 ο δήμος Γόρτυνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοκαρά για τους 27 ήρωες κατοίκους του Σοκαρά που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 71 χρόνια  συμμετείχε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής Νότης Μαριάς  ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.

MARIAS STEFANI2

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν τους 27 ηρωικούς κατοίκους του Σοκαρά στη Σπηλιάρα πριν από 71 χρόνια και με την παρουσία μας τιμούμε τον αγώνα τους. Απαιτούμε από τη Γερμανία την άμεση αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων όλων των συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά  στρατεύματα κατοχής όπως, επίσης, και την άμεση καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι εκκρεμεί αδικαιολόγητα η έκδοση απόφασης για τον χαρακτηρισμό του Σοκαρά ως «Μαρτυρικό Χωριό». Ζητούμε, λοιπόν, να γίνει δεκτό άμεσα το παραπάνω δίκαιο αίτημα του Σοκαρά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση