HomeΚΡΗΤΗΗ φιλαρμονική της Κινας στο… Ηράκλειο

Η φιλαρμονική της Κινας στο… Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σπουδαίο, ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός με δωρεάν είσοδο για τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο, με την οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Πρόκειται για την συναυλία της  διεθνούς φήμης  Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας που θα δοθεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Long Yu.  Οι συντελεστές της ορχήστρας υπόσχονται στους Κρητικούς μία μαγική βραδιά ερμηνεύοντας τους πασίγνωστους «Πολοβτσιανούς Χορούς» από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ του Αλεξάντερ Μποροντίν, το Κοντσέρτο για βιολί των He Zhanhao και Chen Gang και την περίφημη Ενάτη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

2

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης προσκαλώντας τον κόσμο να απολαύσει δωρεάν το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο, ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για το Ηράκλειο, την Κρήτη, καθώς δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι, και όχι μόνο,  τη σπουδαία αυτή συναυλία την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας αποτελείται από 100 μουσικούς, και στην αποστολή θα συμμετέχουν και Κινέζοι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν και θα προβάλλουν το γεγονός, κάτι που θα αποτελέσει μια μεγάλη τουριστική, πολιτισμική προβολή της Κρήτης στην Κίνα. Η συναυλία θα είναι δωρεάν, και το τονίζουμε αυτό , γιατί στην Αθήνα ο κόσμος θα παρακολουθήσει την ίδια συναυλία με εισιτήριο που κοστίζει 35 ευρώ» και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Παναγιώτη Φουρναράκη ιδρυτή των χορωδιών στην ΠΕ Ηρακλείου καθώς επίσης τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή-μαέστρο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βύρωνα Φιδετζή που ήταν τα πρόσωπα που μας έφεραν σε επαφή ώστε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία στο Ηράκλειο από την Φιλαρμονική της Κίνας».

3

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας έχει κερδίσει τα τελευταία 15 χρόνια -από το 2000 όπου ιδρύθηκε- την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελούμενη από έναν μεγάλο αριθμό σπουδαίων μουσικών που δουλεύουν μαζί με πάθος και αποφασιστικότητα, φιλοδοξεί να αποτελέσει την καλύτερη ορχήστρα στην Κίνα και μία από τις σπουδαιότερες τόσο στην Ασία όσο και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Η ορχήστρα είναι στην ουσία η μετεξέλιξη της “China Broadcasting Symphony Orchestra” που δραστηριοποιούνταν για χρόνια στη χώρα και έδωσε την πρώτη της συναυλία το 2000. Πάντα με τον Long Yu στο πόντιουμ, το 2001 πραγματοποίησε την πρώτη της περιοδεία και έπαιξε σε χώρες όπως η Ταϊβάν, ενώ το 2002 επέκτεινε τις εμφανίσεις της στην Ιαπωνία και την Κορέα. Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κοινό η ορχήστρα έπαιξε το 2005 όπου επισκέφτηκε 25 χώρες, ανάμεσά τους και κάποιες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση