HomeΚΡΗΤΗΟι τουριστικές υποδομές της Κρήτης στο επίκεντρο της συνάντησης Κουντουρά – Αρναουτάκη

Οι τουριστικές υποδομές της Κρήτης στο επίκεντρο της συνάντησης Κουντουρά – Αρναουτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την βελτίωση-ενίσχυση των υποδομών της Κρήτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απο την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης. Η Υπουργός επεσήμανε ότι οι τουριστικές υποδομές της Κρήτης θα πρέπει να ενισχυθούν, τονίζοντας ότι το νησί μπορεί να «πρωταγωνιστήσει» στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επίσης η κα. Κουντουρά ανέφερε σε δηλώσεις της ότι με την επιστροφή της στην Αθήνα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για να συζητήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επέκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στις εγκαταστάσεις την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης. Στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Υπουργό το παρόν έδωσαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Θεανώ Βρέντζου, Νίκος Καλογερής,  Βιργινία Μανασάκη, Αντίπας Σηφάκης, και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης.

kountoura1

Στις δηλώσεις της, μετά την συνάντηση,  η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέφερε: «Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού. Συζητήσαμε για τα θέματα υποδομών, αυτό που ενδιαφέρει όλη την Ελλάδα είναι η επιμήκυνση της περιόδου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεργασία των Περιφερειών και των τοπικών φορέων. Επίσης συζητήσαμε το θέμα των επενδύσεων στο τουρισμό, γνωρίζουμε τα προβλήματα. Οι υποδομές  στο νησί θα πρέπει να στηριχθούν γιατί η Κρήτη έχει όλες τις δυνατότητες να «πρωταγωνιστήσει» και στην επιμήκυνση της περιόδου» και πρόσθεσε: «Τέλος Σεπτεμβρίου θα συναντηθώ με όλους τους Περιφερειάρχες ώστε να έχουμε τις προτάσεις για τις υποδομές και τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε το τουριστικό προϊόν να γίνει πιο ισχυρό με στόχο να ξεκινήσουμε από Νοέμβριο μήνα την ενιαία εθνική στρατηγική προβολή της χώρας».

Η Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πιθανή επέκταση του υφιστάμενου αεροδρομίου Ηρακλείου στις εγκαταστάσεις της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης, ανέφερε:  «Όταν επιστρέψω στην Αθήνα θα μιλήσω με τον Υπουργό Άμυνας θα δούμε τι είναι εφικτό. Οι υποδομές είναι πολύ σημαντικές, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, και οι μαρίνες πρέπει να αναβαθμιστούν για να δώσουν την υψηλή ποιότητα και παροχή που οφείλουμε να έχουμε, γιατί ο τουρισμός είναι το εθνικό μας προϊόν».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε:

«Συζητήσαμε με την κα. Υπουργό όλα τα θέματα που απασχολούν την Κρήτη, για τις υποδομές, για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, για την συνεργασία και την υποστήριξη που πρέπει να υπάρχει από την Κυβέρνηση στο νησί μας όπου ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία του». Μόνο με την συνεργασία, τη συνέργεια και τη συμπόρευση μπορούμε να πετυχαίνουμε το στόχο. Η Κρήτη στηρίζεται στο τουρισμό, είναι πυλώνας ανάπτυξης και εμείς με την στρατηγική που υλοποιούμε συμπορεύομαι τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον, για την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του νησιού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση