HomeΚΡΗΤΗΓνήσια κρητικά πιάτα με πιστοποίηση

Γνήσια κρητικά πιάτα με πιστοποίηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα του νησιού με τον τουρισμό υλοποιείται στη πράξη. Η «Κρητική Κουζίνα» με το αναθεωρημένο Σήμα Ποιότητας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης «κατακτά» συνεχώς έδαφος.
Έξι επιχειρήσεις προστέθηκαν στην λίστα των πιστοποιημένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με το σήμα «Κρητικής Κουζίνας».
Πρόκειται για το a la carte εστιατόριο «Οlive Tree» στο Ξενοδοχείο Zorbas Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου, το a la carte εστιατόριο «Πύθος», στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο, το a la carte εστιατόριο «Red Saffrοn» στο ξενοδοχείο Atlantica Caldera Palace στη Χερσόνησο , το εστιατόριο «ΒΑΙ», στο Βάι Σητείας, το εστιατόριο «Ο Τζανέρης κι η Αρχόντισσα» στην Δρακώνα Χανίων και το εστιατόριο «Ροβινσώνας» στον Κουτσουρά Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη το Σήμα Ποιότητας «Κρητική Κουζίνα», στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της τοπικής ποιοτικής κουζίνας και της Κρητικής διατροφής, καθώς και στην αύξηση της κατανάλωσης των τοπικών προϊόντων στη μαζική εστίαση.
Τα εστιατόρια και οι χώροι μαζικής εστίασης αξιολογούνται και εντάσσονται στο σύστημα αυτό, με κριτήριο την επιλογή και κατανάλωση – ως επί το πλείστον – ντόπιων, όσο και πιστοποιημένων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» προϊόντων. Ήδη τα πιστοποιημένα προϊόντα έχουν φτάσει τα 285, απ’ όλες τις ομάδες που απαρτίζουν το «καλάθι της Περιφέρειας Κρήτης».
Επιπλέον η παρουσία Κρητικών συνταγών στο προτεινόμενο μενού αποτελεί βασική προϋπόθεση του συστήματος.
Η αύξηση του αριθμού των πιστοποιημένων χώρων εστίασης με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα του νησιού μας και ευρύτερα για την τοπική οικονομία.
Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μανόλη Χνάρη, καλεί τους επιχειρηματίες του νησιού να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της εστίασης, με στόχο μια πιο σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομία.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας προβολής και προώθησης των ποιοτικών και πιστοποιημένων, με το σήμα «ΚΡΗΤΗ»,προϊόντων, λειτουργεί ήδη το πρώτο πιστοποιημένο ως «Κρητικό Μπακάλικο» σημείο πώλησης στην κεντρική αγορά του Ρέντη (Μινωική Αγορά) στην Αθήνα και το επόμενο διάστημα θα προστεθούν τρία ακόμα στο νομό Αττικής.

zorbas_villagerobinsoncreta_maris_09

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση